5 juli 2009 | Farmgala BLAAK te Zuidland


By fullkickwebmaster - Posted on 02 January 2011

Nadat Etien zijn debuut in de A-klasse op het Full Kick gala 7 juni te Oudenhoorn met succes had beklonken door te winnen door opgave van zijn opponent in de tweede ronde.
Was de vakantie voor Etien eigenlijk al begonnen niet 7 x per week trainen, maar 3 x per week. Een week kon hij ervan genieten, toen er een aanbieding kwam om 5 juli een 2e
A-partij te vechten tegen de gigant-vechter Orlando Breinburg. Voor de kenners is deze
A-klasser een man waar je niet zomaar even tegen zou willen staan. Zijn record is van enorme klasse met 25 gewonnen A-partijen.
Na goed overleg tussen Etien en zijn Fullkick trainers Ed Bruin en Richard Mentink hebben ze besloten om de partij te aanvaarden. “We hebben meteen een schema voor Etien gemaakt en zijn de volle drie weken aan het werk gegaan”, aldus sensie Ed Bruin. Deze partij zou gevochten worden op echte Muay thai regels wat inhoud dat clinchen is toegestaan over 5 rondes van 3 minuten.

De afgelopen weken was in het kickbokswereldje dit de meest besproken partij. Etien zijn 2de A-partij tegen Orlando met zijn verpletterende harde bokstechnieken.
Het schema was er niet makkelijker op geworden door de zeer hoge temperaturen tijdens de trainingsdagen. Terwijl iedereen lekker op een terrasje een drankje zat te drinken, werkte Etien zich in het zweet tussen de ringtouwen. “But what to be done, must be done”. Je krijgt niets voor niks. Dit is het Fullkick motto.

Tussen de landerijen van Zuidland was het tijd voor de hoofdpartij van de avond en tevens de laatste van het seizoen tussen Etien en Orlando Breinburg,
Bij de opkomst van beiden vechters ging het publiek compleet uit zijn dak.
1e ronde begon aftastend waarin Etien meteen goed scoorde met harde lowkicks en knieen op het lichaam van Orlando. Eind 1e ronde maakte Etien een knie op het gelaat van Orlando waardoor zijn neus ging bloeden.
In de 2e ronde liet Orlando de ervaring spreken en kwam na blokken terug met bokscombinaties. En toen kwam ons huiswerk van pas, wat Etien goed uitvoerde en zo moest Orlando veel lowkicks en knieen incasseren .
Begin derde ronde kreeg Etien de opdracht om de druk nog iets op te voeren met deze methode van knokken. Nadat we dan de vierde en vijfde ronde met wat aanvullingen uit de trainingen nog wat konden uitbreiden.
In de helft van de 3e ronde oefende Orlando nog een paar keer zijn offensief met stoten uit. Etien blokte deze goed af om vervolgens de leiding over te nemen met stoten en eindigde met lowkicks en knieen. Na deze sessie moest Orlando wederom veel incasseren en werd het hem echt te veel. Hij had te veel ontvangen en kon niet meer verder. Etien winnaar door opgave in de derde ronde.