31 oktober 2009 | Gala Hellevoetsluis


By fullkickwebmaster - Posted on 02 January 2011

Halloween evening jaagt Full Kick geen schrik aan.

Terwijl op de eilanden Halloween de mensen "trick or treat" te horen kregen. Stonden de Hellevoeter heavy weight Etienne Schop en de Spijkenisser Frank Kromhof tegenover echte tegenstanders van vlees en bloed.

Frank Kromhof 39 jaar stond tegenover Davy Hoeing 36 jaar. Na jaren trainen was het een belevenis voor de mannen om een keer de ring te betreden. Het was een nieuwelingen partij van 3 rondes van 1,5 minuut. De spanning was goed af te lezen op de gezichten van beide heren. In de 1e ronde probeerde Dave direct met bokstechnieken door te komen bij Frank. Frank blokte de aanval goed af en counteerde trefzeker met bokstechnieken gevolgd door een lowkick. Na wat incasseringen over en weer, kreeg Frank beter overzicht en maakte geroutineerd gebruik van de ring. Frank plaatste recht door het midden tussen de dekking door van Dave een loepzuivere linkse stoopstoot, waarna Dave down ging en acht tellen van de scheidsrechter kreeg. Hierna was het voor Dave genoeg en was niet in staat om zich te herstellen van deze stoot. Zijn verzorgers gooiden de handdoek in de ring en Frank was winnaar op T.K.O. 1e ronde.

Etien nam het op tegen de boomlange Frank Monez met een lange reache. Deze 2 meter lange man komt uit de stal van K1-vechter Ernesto Hoost Vos Gym Amsterdam. Het was de derde A-partij voor Etien en gezien de 40-jarige Etien was dit een grote uitdaging, omdat zijn tegenstander 15 jaar jonger was. De partij ging over 5 rondes van 3 minuten elk. 1e ronde gaf Frank direct gas met hoge gesprongen knieen naar Etien's hoofd. Hij gaf Etien met hoge trap op het achterhoofd een lichte tik en Etien kon zich hier snel van herstellen. Frank bleef explosief stoten en trappen en Etien moest goed opletten. Gaanderweg kreeg Etien meer vat op de partij. Het was duidelijk dat Etien niet op afstand moest vechten, maar dichtbij. 2e Ronde. Frank nam weer het initiatief, echter nu was Etien erop ingesteld en strafte dit af met stoten en lowkicks op het lichaam en hield de ruimte kort tussen hun beiden. Dit resulteerde, als antwoord op het offensief van Frank, in een korte rechtse directe op het gelaat en Frank ging door zijn knieen en kreeg 8 tellen. 3e Ronde. Ging gelijk op en de opponenten bestookten elkaar met lowkicks en opstoten. 4e Ronde. Etien kwam meer in zijn ritme en dwong Frank in zijn achteruit. Aangezien Frank meer ervaring heeft en meerdere partijen heeft gedraaid op K1 regels, hield hij sterk stand tegen het offensief van Etien. Eind 4e ronde kwam hij terug met een gesprongen knie op Etien's gezicht en deze liep 2 lichte sneeën op. Dit was mogelijk een ommekeer in de partij. De ringarts beoordeelde dat de partij door kon gaan. 5e ronde. Sensei Ed gaf de opdracht om te gaan stomen als een locomotief, alleen punten maken en doorgaan. Het was duidelijk dat Frank niet zou stoppen en Etien moest punten maken. De laatste ronde vergde het uiterste van hun conditie van deze beide titanen. Etien blokte goed af en kwam goed door met opstoten en harde lowkicks en publiek werd het idee gegeven dat Frank stond te wankelen maar toch doorging. De beide vechters hebben het karakter van een fighter. Zij zijn diep gegaan en wisten niet van opgeven. Van deze zinderende partij was Etien winnaar op punten.

Het is duidelijk dat door optimale training en goede begeleiding de leeftijd geen belemmering hoeft te zijn, volgens de bevlogen sensei Ed Bruin. De onderlinge band tussen de full-kick sporters is sterk en iedereen leeft met elkaar mee.