29 december 2007 | Gala Local Heroes # te Middelharnis


By fullkickwebmaster - Posted on 02 January 2011

Etienne Schop draaide een C-partij van 3 x 2 minuten tegen Talip Aktas van Profighters uit Rozenburg. Beide vechters kwamen uit in het heavy weight + 95 kg.
 
Terwijl iedereen genoot van zijn kerstdagen waren Etien, trainersassistent Richard Mentink en sensei Ed Bruin intensief bezig met de voorbereidingen van de partij, deze zou plaats vinden op een groot opgezet spetterend vechtsportgala in Middelharnis.
Het hing er nog om of de partij doorgang kon vinden. Etienne had tijdens de extra training op 2e kerstdag een scheurtje in zijn rechter pols opgelopen. De fysiotherapeut is 's avonds geweest om zijn pols vast te zetten om zo de pols rust te geven tot zaterdagavond.
Sensei Ed heeft hierop de taktiek voor de partij aangepast. Etien moest zijn pols zo veel mogelijk ontzien tijdens de partij. Hierdoor was zijn grote wapen, zijn rechtse directe in principe  uitgeschakeld. Dit zou in het voordeel van zijn opponent kunnen werken.
 
In de 1e ronde probeerde de sterke Talip door explosief te boksen min of meer Etien te forceren. Etienne bleef rustig, hield goed overzicht en liet zich niet verleiden tot het meeboksen. Etien hield zich aan de opgedragen taktiek. De opdracht was om zijn rechtse zoveel mogelijk te sparen vanwege zijn pols en hij moest elke aktie inleiden met zijn linkse directe en vervolgens hoge en lage kicks maken. In de 1e ronde is Talip meerdere keren goed geraakt door Etienne.
In de 2e ronde moest Etien van sensei Ed de druk verhogen. Dit resulteerde in meer kniewerk, die meerdere malen doel troffen. Zijn opponent Talip kreeg hierdoor geen kans meer om in zijn ritme te komen. Tijdens de helft van de 2e ronde maakte Etien een goede combinatie van een stoot- en traptechnieken op het lichaam van Talip, waardoor hij door zijn knieen ging en hij werd uitgeteld door de scheidsrechter.
 
Full-kicker Etienne Schop winnaar op technisch KO in de 2e ronde.
Sensei Ed feliciteert Etienne met zijn overwinning.