28 februari 2009 | Gala Night of Respect


By fullkickwebmaster - Posted on 02 January 2011

Zaterdag werd door Ring Sensation het gala Nigh of Respect georganiseerd. Een deel van de opbrengst was bestemd voor de slachtoffers van de oorlog in de Gazastrook.
Etienne Schop en Dennis Bontes deden mee aan dit grote evenement. Helaas had Etienne een zodanige blessure opgelopen tijdens zijn laatste partij, dat we de partij moesten cancellen.
Dennis kreeg op de valreep een thaibokspartij in de C-klasse tegen Ismael Breek.
De avond werd geopend met de partij van Dennis. Vanaf het begin was het duidelijk dat de beide vechters elkaar de overwinning niet kado zouden geven. Van ronde 1 tot ronde 3 was het een gelijk opgaande strijd. Hoewel Dennis bleef drukken en Ismael door de ring heen joeg, kwam zijn opponent met tussenpozen goed uit de hoek. Dennis bleef rustig en hield het overzicht. Meerdere malen ging zijn tegenstander door een goed geplaatste lowkick onderuit. In de 2e ronde plaatste Dennis een rechtse hoek en Ismael wankelde, echter de scheidsrechter gaf geen 8 tellen. In de 3e ronde was te zien dat de tegenstander zich naar het einde toevocht qua conditie. De uitslag was dan ook verbazend voor de sensei en het publiek, dat de jury het voordeel gaf aan de opponent. Full Kick heeft hierover een klacht ingediend bij de bond en gezien de jurybriefjes was het puntenverschil zo nip, dat een onbeslist meer op zijn plaats zou zijn geweest.