26 oktober 2007 | Grootmeester Thaiboks kampioen Burklerk Pinsinchai


By fullkickwebmaster - Posted on 02 January 2011

Gisteren 26 oktober hebben Richard en Etienne een seminar gevolgd. De gastschool was Kam-Lung te Heenvliet. De seminar werd gegeven door de befaamde thaise bokser Burklerk Pinsinchai. Hij is drie maal kampioen van het Lumpini Stadion in Bangkok in Thailand geweest. Hij heeft 127 partijen gevochten, waarvan hij er 7 heeft verloren. Om deze nederlagen te keren, heeft hij 7 revanche-partijen gevochten en gewonnen. Deze kampioen komt 1 keer per jaar naar Nederland om seminars te geven. Hij geeft over de hele wereld seminars en door zijn manier van lesgeven, is hij een bekende meester in de Muay-Thaiboxing wereld.

Richard en Etienne vonden het een grote eer om les te krijgen van de grootmeester. Na een les van 2,5 uur, kreeg alleen wedstrijdjongens nog een extra training. Burklerk heeft met zijn 42-jarige leeftijd de souplesse en timing wat zo kenmerkend is voor een thaise bokser. Burklerk benadrukte dat in Thailand het respect voor de trainer groot is en dat vechters de trainer met zijn titel aanspreken. De Muay Thai komt uit je hart naar het hart. Anders gezegd thaiboxing zit in je hart en ziel. De bokser dient zich goed te gedragen en heeft een hoge discipline. Het is duidelijk dat goed luisteren naar de sensei en regelmatig trainen de basis is voor een thai-bokser.

Richard en Etienne droegen hun full-kick t-shirt tijdens de seminar en in de geest van Burklerk getuigde dit van respect naar je trainingskamp en sensei.