24 april 2011 | Gala Rotterdam


By fullkickwebmaster - Posted on 25 April 2011

Fullkick zegevierd op 1ste Paasdag.

Fullkick, die net klaar was met de verhuizing naar de nieuwe lokatie, moest tussendoor de vechters, Stanley Rapmund, Dennis Kabbedijk en Etien Schop voorbereiden voor het gala The Battle of Rotterdam. Bij dit event kwam Stanley, na lange tijd uit de roulatie te zijn geweest door blessures, uit in de Nieuwelingen klasse. Hij had zich weer helemaal topvoorbereid op deze partij.

Ook stond onze andere fullkicker Dennis, zoals altijd weer topklaar om zijn partij in de C- klasse tegemoet te treden.
Zeker niet te vergeten en wederom het klapstuk van de avond,onze Super Heavyweight Nederlands –en Benelux kampioen Etien Schop nam het op tegen de nieuwe kampioen van een andere bond Utley Meriana van Vos gym Amsterdam, waar Ernesto Hoost veelvoudig K1 champ hoofdtrainer is. Stanley was de gehele partij qua technisch en conditioneel de betere  vechter. Stanley won zijn partij overtuigend op punten.

De opponent van Dennis was meer gericht op het boksen en kwam een paar een keer goed door. Echter Dennis haalde een puntenvoorsprong door zijn stoten en trappen goed te combineren. Ook Dennis werd terecht als winnaar uitgeroepen.

De hoofdpartij tussen Etien en Utley werd gedraaid op K1 rules, 3 ronden van 3 minuten. Na 3 rondes was de uitslag onbeslist en besloot de jury, dat er een vierde ronde gedraaid moest worden. Deze vierde ronde was teveel voor het uithoudingsvermogen van Utley en Etien plaatste een goed getime leverstoot en Utley moest 8 tellen incasseren. Etien bouwde verder zijn puntenvoorsprong op door zuiver gerichte lowkicks.  Terecht werd ook Etien uitgeroepen als winnaar van deze partij.
Alle drie de vechters hebben een goede prestatie neergezet.