23 Maart | Gala Fight Explosion


By fullkickwebmaster - Posted on 24 March 2013

Afgelopen zaterdag was Oud-Beijerland het terrein van een groot kickboxing evenement met wedstrijden in de jeugd-, nieuwelingen-, C-, B- en A-klassen.

Op dit gala stonden liefst 4 nieuwe jonge vechters van Full Kick klaar om hun eerste ervaring binnen de boksring te gaan meemaken.

Na weken van hard trainen, padsen en joggen, gingen de jongens dan ook zaterdag met goed vertrouwen naar het gala.

Als eerste van team fullkick beet super middle weight Ricardo Voest de spits af tegen Farbot Sattarian van sportschool Ommoord. Het was vanaf het begin van de partij duidelijk dat de beiden vechters voor de winst gingen. Technieken gingen over en weer, maar Ricardo was toch steeds de laatste, die de battle eindigde met een countercombo. Ricardo gooide in de 2e en 3e ronde qua conditie er nog een schepje boven op, waardoor Farbot achter kwam te staan op punten. Ricardo werd overduidelijk tot winnaar uitgeroepen.

Tweede was het Desmond ook een nwpartij in de light heavy weight tegen franklin wezenhagen van Gym Koyto. Desmond begon direct de 1e ronde goed druk te zetten op zijn opponent  met combinaties van boks- en traptechnieken. Eind 1e ronde counterde Franklin goed en stootte een directe recht op de neus van Desmond. Begin 2e ronde ondervond Desmond teveel last van de opnieuw bloedende neus,  zijn trainer Bruin moest  helaas de partij laten staken.

De derde pupil van team Fullkick was het de jonge vechter Jeff Meeles vs Mootje el  Mahdioui van sportschool ommoord, in het middle weight. Jeff nam direct het initiatief in de partij en begon met zuivere combinaties, waardoor Mootje niet meer kon doen dan de counters afblokken. Einde 1e ronde dwong Jeff zijn opponent in de hoek met perfecte combinaties van stoot- en traptechnieken en eindigde met lowkick. Deze laatste trap kwam ongelukkiger wijs terecht op de knie van Mootje en hierdoor blesseerde Jeff zijn voet. Jeff kon niet meer verder  vechten. Typisch geval van pech.

Als laatste van team Fullkick was de partij tussen Patrick de Jong vs Appie Belhadj van sportschool Ommoord. Deze twee vechters sloten als laatste de rij van de nieuwelingenpartijen van deze avond. Patrick, die zich totaal niet  van zijn plan af liet brengen, stapte beheerst  de ring in. Appie zette  meteen de aanval in, die Patrick goed opving met bokstechnieken gevolgd door lowkicks.

Soms  bokste Appie onstuimig en stootte op de dekking van Patrick. Patrick gebruikte de op de sportschool geoefend techniek vanuit de dekking wegdraaiend te counteren met boks- en trap combo’s. In de 3e ronde kreeg Appie een mooie lowkick en knielde naar het canvas. Helaas kwam  Patrick in zijn eerste partij een paar punten te kort en de zegge ging naar Appie. Fullkick wil zijn sportieve aanhang bedanken voor het supporten van team Fullkick. Info fullkick.nl/facebook.