18 september 2010 | Farmgala Zuidland


By fullkickwebmaster - Posted on 23 December 2010

Fullkick Etienne Schop haalt Benelux-titel binnen.

Afgelopen zaterdag werd het Farmgala in Zuidland gehouden. Full Kick was van de partij met Patrick Lindenhof, Rick Overdijk, Stanley Rapmund, en Etienne Schop.

Patrick en Stanley vochten in de Nieuwelingen, Rick in de C en Etienne A-klasse.

Patrick draaide goed en maakte voldoende punten. In de 2e ronde maakte zijn tegenstander een lowkick en deze kwam ongelukkiger wijs terecht op de knie van Patrick. Hierdoor moest jammer genoeg de partij gestaakt worden wegens medisch interventie.

Rick nam het op tegen Remco Moerland. Rick begon direct met boksen en was gebrand om zijn opponent te overtroeven. In de 1e ronde plaatste hij een combinatie van een zuivere linkse stoot met daarop gevolgd een high kick tegen de zijkant van Remco’s hoofd en deze ging k.o. en Rick werd uitgeroepen tot winnaar.

Stanley probeerde vat te krijgen op zijn onstuimige tegenstander en kon daardoor niet genoeg punten scoren om de partij op zijn naam te zetten. De uitslag was dan ook onbeslist.

Zwaargewicht Etienne Schop A-klasse heeft in april zijn Nederlands titel kickboxing in het super heavy weight behaald en nu ging hij op voor de Benelux-titel tegen een eerdere opponent Mattie Damen afkomstig uit de gym van de K1-max vechter Andy Souwer. De partij werd op K-1 regels gedraaid 3 x 3 minuten. In de 1e ronde trok Mattie direct van leer en haalde zijn punten binnen en maakte het Etien zeer moeilijk. Trainer Ed Bruin zag dat de opponent al te veel had gegeven in de 1e ronde en gaf Etienne opdracht de 2e ronde elke aanval af te stoppen met een stopstoot gevolgd door lowkicks. Na vier keer op een stopstoot te zijn gelopen nam Matti gas terug en ging in zijn achteruit. Dit was het sein voor Etien om de druk op te voeren met stoten en kicks. Ook de 3e ronde bleef Etien de druk op voeren en Matti kon hier niet tegen op. Bij elke punch of stoot ging er een yel door het publiek. Het dak ging er af toen Etien terecht de Benelux-titel won.