16 september 2012 | Gala Zuidland


By fullkickwebmaster - Posted on 18 September 2012

Drie maal zegeviering voor Full Kick in Zuidland  (Ned.Kampioen)

Zondag 16 september 2012 stapten met veel zelfvertrouwen de nieuwelingen hellevoeters Kelvin vd Perk, Jeremy Munck  en  de zuidlander B-klasser Dennis Kabbedijk de  ring in. Het bekende s’landse gala was het strijdtoneel voor de vechters van Full Kick. De drie vechters waren klaar om te gaan vlammen voor de winst.

Jeremy beet de spits af tegen Jano Hattu in een nieuwelingenpartij van 3 x 1.5 min. Jeremy trad goed geconcentreerd de ring in. Klaar om de partij aan te pakken en volgens plan af te werken. Jano begon meteen met lowkicks en knieen, deze werden goed door Jer afgeblokt om vervolgens met stoten en trap te counteren. Jer raakte al snel Jano met een korte hoek zuiver op de kin en Jano was aangeslagen. De scheidsrechter gaf 8 tellen en na de rusttellen raakte Jer Jano perfect met zuivere rechtse directe waarop de scheidsrechter Jano uittelde. Jeremy winnaar door KO in de 1e ronde.

Als 2e van Team Fullkick was heavyweight Kelvin vs Renier Deijs in een nieuwelingenpartij van 3 x 1.5 min. Voor beide vechters was dit de eerste ervaring met de ring. In de 1e ronde scoorde Renier met lowkicks en Kelvin probeerde hier overheen te komen met counterwerk. Renier draaide goed weg, zodat de hoeken van Kelvin niet doorkwamen. Eind 1e ronde kwam Kelvin goed door met zijn harde mokerhoeken, waarop  Renier "'safe by bel" eindigde. Begin 2e ronde kwam Kelvin zijn uitspraak na "'Dan moet het toch nu maar"' doordat hij de partij afmaakte met mokerhoeken, die geïncasseerd werden op de kin van zijn opponent, waarop deze werd uitgeteld door de scheidsrechter en de trainer gooide de hangdoek. Kelvin winnaar door opgave.

 De talentvolle zuidlander Dennis, die als invaller een greep deed naar de Ned Titel,  kwam te staan tegen het Mac Rakkong. Deze partij werd in het Welterweight -67kg afgesloten. In de 1e ronde zette Mac meteen druk op Dennis met combinaties, deze werden kort en krachtig door Dennis afgeblokt. Het publiek leefde helemaal mee en dak van s’landse farm knalde er bijna af. Het geluid was zo oorverdovend, dat trainer Ed Bruin zijn pupil Dennis door middel van gebaren opdrachten moest geven.  In tweede ronde begon Dennis los te komen en kwam goed door met combinaties van boks- en traptechnieken. Maar het was duidelijk dat de ervaren Mac was gekomen voor de harde strijd en de winst. Begin de 3e ronde moest Dennis de druk gaan opvoeren, waardoor Mac niet de ruimte meer kreeg, dit resulteerde tot super combinaties van beide talentvolle knokkers. Het sportieve publiek zette het dak van de farm op trillen, zodat het in heel zuidland te horen was. 4e ronde voerde Dennis de druk nog meer op en zetten de partij volledig naar zijn hand. Mac kreeg  een openbare waarschuwing wegens verboden handeling richting Dennis. Vijfde ronde gooide Dennis nog een schepje er boven op qua druk en combinaties en Mac werd hierdoor in zijn achteruit gedwongen.Van deze eneverende partij tussen twee supperatleten werd Dennis dan terecht als winnaar op punten uitgeroepen. Dennis kreeg de gordel Nederlands Titel in het Welterweight door de Fimac uitgereikt.